Hoe een SEO specialist het verschil maakt

Een SEO specialist is een professional die zich bezighoudt met het verbeteren van de vindbaarheid van websites. Dit proces bestaat voornamelijk uit het analyseren van data en het toepassen van bewezen zoekmachine optimalisatie technieken. Maar op welke gebieden maakt een SEO specialist nu écht het verschil? In dit blogbericht bespreken we de werkzaamheden van een SEO specialist en de voordelen van het inschakelen van een professional.

De aanpak van een SEO specialist

Een SEO specialist maakt gebruik van de verschillende aspecten van SEO om optimaal resultaat te boeken. Zoekmachine optimalisatie is een spel voor de lange termijn, het bedrijf met de langste adem wint de race. Een SEO specialist houdt hier vanaf dag één rekening mee.

Zoekwoordenonderzoek door de SEO specialist

Het uitvoeren van een grondig zoekwoordenonderzoek is een cruciale stap in het optimaliseren van een website, waarbij een SEO specialist zoekt naar populaire woorden en zinnen die mensen invoeren in zoekmachines. Het doel van dit onderzoek is om te begrijpen hoe jouw doelgroep zoekt, zodat je je content strategisch kunt afstemmen op deze zoektermen.

Bij het uitvoeren van een sterk zoekwoordenonderzoek houdt een SEO specialist rekening met:

 • De bedrijfsdoelen die vooraf SMART zijn geformuleerd om zo doeltreffend mogelijk te optimaliseren;
 • Een zoekwoordenstrategie die aansluit bij de zoekopdrachten van de doelgroep;
 • Long-tail keywords: zoekwoorden die niet verzadigd zijn door concurrentie waardoor kansen voor het oprapen liggen;
 • Het monitoren van de resultaten om vanuit feitelijke data beslissingen te nemen in plaats van aannames.

De on-page SEO door de SEO specialist

On-page SEO optimalisatie is het proces van het optimaliseren van individuele webpagina’s om hoger te ranken en meer relevant verkeer in zoekmachines te verkrijgen. Dit betreft zowel de inhoud van de pagina als de broncode.

Hier zijn enkele belangrijke aspecten die een SEO specialist aanpakt bij on-page SEO optimalisatie:

 • Heldere navigatie en een duidelijke structuur van de landingspagina;
 • Het oplossen van broken links; links die niet meer functioneren;
 • Sterke en relevante contentdeling in plaats van inspiratieloze marketingtrucjes;
 • Het toevoegen van doeltreffende call-to-actions die converteren.

Off-page SEO door de SEO specialist

Off-page SEO optimalisatie verwijst naar alle activiteiten die uitgevoerd worden buiten je website om de ranking van pagina’s te verbeteren. Het draait grotendeels om het vergroten van de autoriteit van een website door middel van het krijgen van links van andere websites.

Hier zijn de belangrijkste acties die een SEO specialist onderneemt bij off-page SEO optimalisatie:

 • Sterke linkbuilding met kwalitatieve en relevante websites uit de sector;
 • Een helder social media plan waarmee meer bezoekers naar de website worden getrokken;
 • Het verkrijgen van reviews om de betrouwbaarheid van het bedrijf te vergroten.

Technische SEO door de SEO specialist

Technische SEO heeft betrekking op het optimaliseren van de infrastructuur van een website zodat zoekmachines deze gemakkelijker kunnen crawlen en indexeren.

Dit zijn de belangrijkste stappen die een SEO specialist onderneemt bij technische SEO optimalisatie:

 • Het optimaliseren van de laadtijd van de website of webshop;
 • Optimaliseren van de URL’s waarin relevante zoekwoorden terugkomen;
 • Het toevoegen van rich snippets (Schema markup) om de vindbaarheid in Google te optimaliseren.

SEO specialist in vergelijking met een amateur

Diepgaande kennis en ervaring

Een SEO specialist heeft uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van SEO. Ze blijven op de hoogte van de laatste trends en algoritme-updates en weten hoe ze deze in hun strategieën moeten integreren. Een amateur heeft beperkte kennis en begrip van SEO en zal het altijd verliezen van iemand met meer ervaring en controle.

Strategisch inzicht

SEO specialisten hebben een diep strategisch inzicht en kunnen complexe SEO strategieën ontwikkelen die zijn afgestemd op de unieke behoeften en doelstellingen van jouw bedrijf. Ze begrijpen hoe verschillende SEO technieken samenwerken om resultaten te genereren. Een amateur daarentegen zal gewoonweg starten zonder een effectieve strategie op te zetten en uit te voeren.

Gedetailleerde analyse en rapportage

Een SEO specialist heeft de vaardigheden om diepgaande analyses uit te voeren en gedetailleerde rapporten te produceren. Ze gebruiken geavanceerde tools om prestatiegegevens te verzamelen en analyseren.

Een SEO amateur geeft je vaak alleen inzicht in de hoeveelheid clicks die je gegenereerd hebt, zonder enige context of resultaat.

Resultaatgericht

Een SEO specialist is resultaatgericht en streeft ernaar om meetbare resultaten te leveren voor jouw bedrijf, zoals verbeterde rankings, verhoogd verkeer en hogere conversieratio’s. Ze zijn verantwoordelijk en transparant in hun werk. Een amateur zal de daadwerkelijke resultaten verbloemen met technische vaktermen.

Voortdurende optimalisatie

SEO is geen eenmalige taak, maar een voortdurend proces van optimalisatie. Een SEO specialist begrijpt dit en zal voortdurend je strategie herzien en aanpassen op basis van prestaties en veranderende marktomstandigheden.

Een amateur zal je direct resultaat beloven maar geen resultaat boeken op de lange termijn.

Een goede SEO specialist weet dat elk bedrijf uniek is en dus een gepersonaliseerde SEO-aanpak vereist.

Online succes begint bij de juiste professional

Het kiezen van de juiste SEO specialist kan het verschil maken tussen het opvallen in de digitale massa of verloren gaan in de ruis. Door een professional in te schakelen die de complexiteit van SEO begrijpt en weet hoe deze op effectieve wijze kan worden aangepakt zal doeltreffend resultaat genereren voor jouw bedrijf.