Meer leads met een content offer

Op deze planeet gaat voor niks de zon op. Online is dat niet anders, voor wat hoort nou eenmaal wat. Potentials zijn net als vissen: je kunt een lijn uitgooien, maar als je concurrent iets beters te bieden heeft vang je bot. Dit blogbericht gaat over het bieden van meerwaarde aan je potentiële klant door middel van een content offer.

Wat is een content offer?

Kort door de bocht is een content offer een moderne vorm van ruilhandel. Je biedt bepaalde informatie aan in ruil voor data. Meestal de naam, bedrijfsnaam en het mailadres van de geïnteresseerde in kwestie. Hoofdzakelijk kun je er twee doelen mee bereiken:

  1.  Inzicht in je doelgroep
    Voordat je je doelgroep kunt begrijpen en bedienen, moet je weten wie deze doelgroep überhaupt is. Door relevante content offers te bieden aan de bezoekers van je website kun je waardevolle informatie genereren. Bezoekers die geïnteresseerd zijn in je content offers maken namelijk ook deel uit van een (potentiële) doelgroep. Als bezoekers voor het downloaden van de content offer ook hun bedrijfsnaam achterlaten, heb je duidelijk inzicht in welke bedrijven je aanspreekt.
  2. Het genereren van leads
    Dit is de voornaamste reden om content offers aan te bieden. Je bezoeker is niet langer een getal in je Google Analytics dashboard, maar een potentiële klant met een naam. Het is een feit dat deze bezoeker geïnteresseerd is in wat jij te bieden hebt of op zoek is naar ondersteuning vanuit jouw vakgebied. In plaats van een cold-call krijgt je bezoeker een warm welkom. Je kunt nu gaan voor de follow-up: het aanbieden van meer informatie óf het inplannen van een contactmoment tussen jou en je verse lead.

Content offers heb je in alle vormen en maten. De meest voorkomende offers zijnt het E-book met tips, de instructievideo, of de whitepaper over een bepaald onderwerp. De mogelijkheden zijn eindeloos en zijn afhankelijk van jouw doelgroep en creativiteit.

Meer verkeer, meer potentials

Zoals ik noemde aan het begin van dit bericht: voor wat hoort wat. Als je daadwerkelijk meerwaarde biedt én het is gratis, dan zul je merken dat je website meer bezoekers aantrekt. Hier is een mooie content offer natuurlijk geknipt voor. Nu ik potentiële klanten al vergeleken heb met vissen kan ik net zo goed nog een vergelijking maken. Als je een net uitgooit in de zee, vang je misschien wel veel kwallen (afhakende bezoekers) maar potentieel ook veel zalmen (geïnteresseerde bezoekers).

Wat ik probeer te zeggen: meer bezoekers = meer potentials. Dat is niet het enige voordeel aan het krijgen van meer bezoekers met een content offer. Door meer traffic te genereren voor bepaalde onderwerpen en zoektermen ben je interessanter voor je doelgroep. Daarmee ben je relevanter voor zoekmachines en kom je dus hoger in de zoekresultaten. Dat is wat je wilt. Dacht je dat we dit alleen voor de lol deden?!

In combinatie met social media en goede geoptimaliseerde content voor zoekmachines kun je je concurrentie stof laten happen.

Tips voor je SEO? We’ve got you covered

Tips voor je lokale SEO? We’ve got you covered

Een dikke inhaakkalender voor je socials? We’ve got you… Covered.

Laat zien dat jij aan kop loopt

Binnen business draait alles om vertrouwen. Door middel van een gratis content offer laat je zien dat je op de hoogte bent van de ontwikkelingen binnen je vakgebied. Je schreeuwt niet zomaar mooie woorden van de daken: je bent een expert en dat mag je best laten weten. Sterker nog, je potentiële klanten zijn juist op zoek naar een expert.

Door waardevolle informatie te delen laat je zien dat je een capabele, betrouwbare partij bent om mee in zee te gaan. The Next Web laat bijvoorbeeld zien dat zij op de hoogte zijn van wat next nou daadwerkelijk inhoudt.

Jij bent de Thought Leader: de persoon die daadwerkelijk doet waar hij goed in is. Zodra je meerwaarde biedt door middel van content offers zul je merken dat bezoekers op een andere manier met je website omgaan.