Winnen met je socials: Inhaakkalender 2020

Een tijdje geleden hebben we besproken hoe je een social-mediaplan en een social-mediastrategie kunt opstellen. Met 2020 om de hoek hebben we hét perfecte middel om je zakelijke social-mediakanalen een flinke boost te geven. Aanschouw de social-media inhaakkalender van 2020.

Wat is een social-media inhaakkalender?

Ook in 2020 blijft contentmarketing een belangrijk onderdeel van de online marketingmix van je onderneming. Met contentmarketing kun je je onderscheiden, klanten aan je binden en meer bezoekers trekken. Maar, zoals we geleerd hebben in onze blogreeks Winnen met je socials, het creëren van de content is slechts één stuk van de taart. Je posts zijn druppels op een hete plaat als ze niet slim en doordacht in elkaar zitten.

Een contentkalender/inhaakkalender geeft overzicht én inzicht in je social-mediakanalen. Door vooraf te bepalen wat je wanneer gaat posten, kun je ervoor zorgen dat je verschillende social-mediakanalen elkaar aanvullen en versterken. Een contentkalender geeft je de mogelijkheid om je publicatieschema vooruit te plannen. Zo zorg je ervoor dat je social-mediakanalen nooit droog komen te staan.

Een lege, naakte contentplanner kon je al downloaden in Winnen met je socials: Social-mediaplan. In deze blogpost geven we je een handige template met een hoop inhaakmogelijkheden (je kunt deze kalender het beste openen in Google Drive).

Voordelen van een social-media inhaakkalender 2020

I’ve said it before and I’ll say it again: zonder een sterke strategie of plan ben je gedoemd om je social-mediakanalen in korte tijd om te toveren tot een online kerkhof. Naast overzicht en inzicht biedt een social-media inhaakkalender de volgende voordelen:

  • Lekker inhaken op verschillende feestdagen en evenementen, gegarandeerd meer betrokkenheid van je doelgroep;
  • Een stok achter de deur. Je zorgt voor regelmaat, geen ruimte voor smoesjes;
  • Je plaatst de juiste content op het juiste moment op het juiste kanaal;
  • Werk efficiënter zodat je meer tijd overhoudt.

Je maakt het jezelf dus een stuk makkelijker met deze inhaakkalender. Altijd overzicht in de wat’s, wanneer’s en hoe’s van je social-media.

Bedankt voor de gratis download hè

Graag gedaan, maar wacht nog heel even. Als ik je nog wat tips mag geven: begin niét zonder een achterliggende strategie en plan, deze vormen de ruggengraat van je social-mediakanalen. Voordat je de inhaakkalender gaat aanvullen met je eigen ingevingen is het belangrijk om te weten wie je doelgroep is en hoe je deze gaat benaderen.

Ga er even goed voor zitten. Zorg dat je voor de komende tijd content inplant en gebruikmaakt van de verschillende inhakers. Zo voorkom je dat je op de dag des oordeels in de stress schiet omdat je nog moet bedenken wat je gaat posten.

Speel het op safe en vul de contentkalender ook daadwerkelijk aan. Pasen en Vaderdag zijn namelijk heel leuk, maar misschien zijn er bepaalde zaken in het nieuws waar je handig op in kunt spelen. Hou je oren en ogen open (mocht je het gemist hebben: je kunt deze kalender het beste openen in Google Drive).