De prijs van een professionele WordPress website

Het hebben van een professionele WordPress website biedt een hoop voordelen. De kracht van het Content Management Systeem (CMS) is het feit dat je zelf de controle houdt over de inhoud van je website, zonder bezig te zijn met de technische randzaken. Maar wat is de prijs van een professionele WordPress website? En hoe komen deze kosten tot stand?

Wat kost een professionele WordPress website?

De prijs van een professionele WordPress website kan sterk variëren. De richtprijs voor de kosten van een professionele WordPress website ligt tussen €1.500 en €25.000.

De uiteindelijke prijs is natuurlijk afhankelijk van tal van factoren. We zullen deze kort toelichten.

De prijs van een professionele WordPress website kan sterk variëren.

Wat beïnvloedt de prijs van een WordPress website?

De prijs van een WordPress website wordt beïnvloed door een aantal factoren. Het draait niet alleen om het kiezen van een thema en het toevoegen van wat content. Enkele van de belangrijkste factoren die de prijs van een WordPress website bepalen zijn:

Functionaliteiten

Eén van de belangrijkste factoren die de prijs van een WordPress website beïnvloeden, zijn de functionaliteiten.

Simpel gesteld: hoe meer (uitgebreide) functies je website heeft, hoe hoger de prijs zal zijn. Wil je bijvoorbeeld een webshop integreren, een boekingssysteem toevoegen of meertaligheid toevoegen aan je website? Dan zullen de kosten natuurlijk hoger uitvallen.

Hoe meer functies je website heeft, hoe hoger de prijs zal zijn.

Omvang

De omvang van je website is een andere belangrijke factor die de prijs bepaalt. Een website met slechts een paar pagina’s zal minder kosten dan een grote site met honderden pagina’s. Een grotere site betekent vaak meer ontwerptijd en kost meer tijd tijdens het opzetten en beheren.

Content

Content speelt ook een rol in de prijs van een WordPress website. We bedoelen hiermee de algehele inhoud van je website: van de tekst op je pagina’s tot de afbeeldingen en video’s en zelfs de blogposts die je publiceert.

Het ontwikkelen van hoogwaardige, boeiende en SEO-vriendelijke content is een tijdrovend proces. Als je ervoor kiest om een professional in te huren om content te creëren, zal dit de kosten van je website verhogen.

Aan de andere kant; goed uitgevoerde content kan het verkeer naar je site aanzienlijk verhogen, de betrokkenheid van de bezoekers verbeteren en bijdragen aan hogere conversieratio’s.

Bedrijfsdoelen en concurrentie

De doelen en ambities van je bedrijf spelen een belangrijke rol in het bepalen van de prijs van je WordPress website.

Als je een kleine start-up bent die net begint, kan het zijn dat je alleen de basisfunctionaliteiten nodig hebt. Als je een gevestigd bedrijf bent dat op zoek is naar een volledige rebranding van je website, zal dit ongetwijfeld leiden tot hogere kosten.

Als je je in een sector bevindt met veel concurrentie moet je mogelijk investeren in extra functionaliteiten of diensten om je te onderscheiden van de rest. Dit kan variëren van geavanceerde SEO-optimalisatie tot op maat gemaakte plugins of thema’s.

In een zeer concurrerende sector moet je mogelijk investeren in extra functionaliteiten of diensten om je te onderscheiden van de rest.

Onderhoud

Het onderhouden van je WordPress website is een andere belangrijke kostenfactor. Websites hebben regelmatig onderhoud nodig om ervoor te zorgen dat ze efficiënt blijven werken, veilig blijven en voldoen aan de laatste webstandaarden.

Je webontwikkelaar (wij bijvoorbeeld) biedt mogelijk een onderhoudscontract om het up-to-date houden van je website te waarborgen. Het inschakelen van een professional die het onderhoud doet kan op de lange termijn kostenbesparend zijn omdat dit de kans op technische problemen vermindert.

Een lage prijs kan je veel kosten

Bij het overwegen van de prijs van een WordPress website, kan het verleidelijk zijn om voor de goedkoopste optie te gaan. Echter, een goedkope website kan uiteindelijk veel meer kosten dan je denkt.

Trage laadtijden = afhakende bezoekers

Goedkope websites hebben vaak trage laadtijden wat kan leiden tot gefrustreerde bezoekers en een hogere bounce rate (bezoekers die de pagina verlaten).

Professionele WordPress websites lossen dit probleem op door het gebruik van technieken zoals afbeeldingcompressie. Door het comprimeren van afbeeldingen wordt de bestandsgrootte verkleind zonder de kwaliteit significant te verminderen wat resulteert in een snellere website.

Professionele WordPress websites lossen trage laadtijden op door het gebruik van technieken zoals afbeeldingcompressie.

Gebrek aan SEO

Goedkope websites zijn vaak niet geoptimaliseerd voor zoekmachines wat kan resulteren in een lagere ranking in zoekresultaten. Een professionele WordPress website omvat SEO-optimalisatie als een standaard onderdeel van het pakket, wat helpt om hoger in de zoekresultaten van Google te komen en meer verkeer naar je website te leiden.

Onvoldoende beveiliging

Goedkope websites kunnen gebrekkige beveiliging hebben waardoor ze kwetsbaar zijn voor hacks en andere online bedreigingen. Een professionele WordPress website bevat uitgebreide beveiligingsmaatregelen om je site te beschermen, inclusief regelmatige updates, beveiligingsplugins en een veilige hostingomgeving.

Gebrek aan onderhoud en ondersteuning

Goedkope websites bieden vaak geen onderhouds- en ondersteuningsdiensten waardoor je zelf verantwoordelijk bent voor eventuele problemen die zich voordoen. Een professionele WordPress website daarentegen bevat vaak regelmatig onderhoud en ondersteuning om ervoor te zorgen dat je site altijd op zijn best presteert.

Weten wat jouw website kost?

Neem contact met ons op en plan een vrijblijvend kennismakingsgesprek in. Tijdens dit gesprek bespreken we je bedrijfsdoelen en de gewenste functionaliteiten. Daarnaast krijg je de mogelijkheid om vragen te stellen en eventuele zorgen te uiten.

Na het gesprek zullen we een kostenplaatje voor je opstellen. Dit geeft je een duidelijk beeld van wat je kunt verwachten en stelt je in staat om een weloverwogen beslissing te nemen.