WordPress onderhoudskosten: Deze prijzen kun je verwachten

Wat zijn de kosten om een WordPress website in topconditie te houden? In dit blogbericht zoomen we in op WordPress onderhoud en de kosten die erbij komen kijken. We bespreken hoe de prijzen voor het onderhoud van je WordPress website worden bepaald en wat je kunt verwachten in ruil voor jouw investering.

De noodzaak van WordPress onderhoud

Het onderhouden van je WordPress-website is geen kleine taak; het is een cruciale investering die het succes en de duurzaamheid van je online aanwezigheid bepaalt. Hieronder lees je waarom de kosten voor WordPress onderhoud het waard zijn en waarom het verwaarlozen van je website uiteindelijk meer kost dan kwalitatief onderhoud.

Veiligheid voorop: Bescherm je website en je klanten

WordPress is wereldwijd het meestgebruikte content management systeem, wat het een populair doelwit maakt voor hackers. Regelmatig onderhoud waarborgt de veiligheid van je website omdat het ervoor zorgt dat alle relevante beveiligingsupdates worden toegepast. Dit is niet alleen belangrijk voor de bescherming van je eigen gegevens, maar ook voor de gegevens van klanten. Een gehackte website kan leiden tot verlies van klantgegevens, wat catastrofaal is voor de reputatie van je bedrijf.

Optimale performance: Snelheid is alles

Een trage website is een afknapper voor bezoekers. Regelmatig onderhoud zorgt ervoor dat je website snel en efficiënt functioneert, wat essentieel is voor een optimale gebruikerservaring. Bedenk dat elke seconde vertraging de ervaring van een bezoeker negatief beïnvloedt, en daarmee je kans op leads verkleint. De onderhoudskosten voor het optimaliseren van je WordPress website zijn minimaal in vergelijking met het potentiële inkomstenverlies door een trage website.

Je website razendsnel maken? Je leest hier hoe je dit aanpakt.

Compatibiliteit: Zorg dat alles soepel samenwerkt

De WordPress-software en plugins die je mogelijk gebruikt, moeten regelmatig worden bijgewerkt. Zonder regelmatig onderhoud loop je het risico dat je website niet meer naar behoren werkt omdat bepaalde elementen niet compatibel zijn met elkaar. Dit kan leiden tot fouten op je site, die niet alleen frustrerend zijn voor gebruikers maar ook je merkimago kunnen schaden.

Je positie in zoekmachines: Zorg dat je zichtbaar blijft

Regelmatig onderhoud aan je WordPress website draagt direct bij aan je Google-rankings. Zoekmachines geven de voorkeur aan websites die up-to-date, snel en veilig zijn. Door te investeren in WordPress onderhoud, investeer je ook in de online vindbaarheid van je bedrijf. Vergeet niet dat een hogere ranking leidt tot meer verkeer en potentieel meer klanten.

Betere gebruikservaring: Houd je bezoekers tevreden

Een website die regelmatig wordt onderhouden, biedt een soepele en aangename ervaring voor bezoekers. Dit is cruciaal voor het vasthouden van bezoekers en het omzetten van bezoekers naar klanten. Een website die regelmatig foutmeldingen geeft of waarbij functies niet werken, zal snel verlaten worden.

Data backups: Verlies nooit belangrijke informatie

Het regelmatig back-uppen van je website is een onmisbaar onderdeel van onderhoud. Stel je voor dat je website crasht en alle data verloren gaat. De kosten voor het herstellen hiervan – zowel financieel als in tijd – zijn enorm. Regelmatige back-ups zorgen voor gemoedsrust en continuïteit.

De prijzen van WordPress onderhoud

Als je je WordPress website laat onderhouden, is het belangrijk om te begrijpen waar je precies voor betaalt. Over het algemeen liggen de gemiddelde maandelijkse onderhoudskosten voor een WordPress website tussen de €30,- en €100,-

In principe kun je ervan uitgaan dat hoe minder je betaalt, hoe minder je kunt verwachten. Een lager tarief kan basisonderhoud omvatten, zoals updates en eenvoudige beveiligingschecks. Als je bereid bent meer te investeren, kun je rekenen op uitgebreidere diensten. Deze kunnen variëren van geavanceerde beveiliging tot regelmatige back-ups en van SEO-optimalisatie tot on-page verbeteringen.

WordPress onderhoudskosten: Wat krijg je bij Visia Media?

Als je besluit om je WordPress website door ons te laten onderhouden, kun je rekenen op een uitgebreid pakket van diensten die ontworpen zijn om je website snel, veilig en optimaal functionerend te houden. Hier is wat je kunt verwachten:

Topklasse hosting

We zorgen ervoor dat je website gehost wordt op servers die geoptimaliseerd zijn voor WordPress. Dit betekent niet alleen verbeterde prestaties, maar ook verhoogde veiligheid. De keuze van het pakket worden zorgvuldig afgestemd op de specificaties van je website.

Regelmatige updates

We zorgen voor de updates van WordPress, thema’s en plugins. Dit is essentieel om je site veilig te houden en te zorgen dat alles soepel blijft draaien. Je hoeft je geen zorgen te maken over compatibiliteitsproblemen of beveiligingslekken; wij handelen het voor je af.

Geavanceerde beveiliging

We implementeren toonaangevende beveiligingsplugins en -maatregelen om je website te beschermen tegen hacks, malware en andere online dreigingen.

Betrouwbare back-ups

Met onze dienst heb je de zekerheid van regelmatige, betrouwbare back-ups. Deze worden off-site opgeslagen, wat betekent dat je gegevens veilig zijn, zelfs in het geval van een serverfout of andere onvoorziene gebeurtenissen.

Website optimalisatie

We nemen de verantwoordelijkheid voor het versnellen van je website en het optimaliseren van de database. Een snelle laadtijd is niet alleen goed voor de gebruikerservaring, maar ook voor je zoekmachine-rankings.

Constante monitoring

Je website wordt 24/7 in de gaten gehouden. Dit betekent dat we problemen kunnen identificeren en aanpakken voordat ze serieuze schade aanrichten. Of het nu gaat om downtime, prestatieproblemen of beveiligingsbedreigingen, wij zijn erop voorbereid.

Hoe kies ik de juiste partij voor WordPress onderhoud?

Het kiezen van de juiste partij voor het onderhouden van je WordPress website is cruciaal voor het succes en de gezondheid van je online aanwezigheid. Hier zijn enkele belangrijke aspecten waarop je moet letten bij het maken van deze keuze:

 1. Ervaring
  Kijk naar de ervaring van het bedrijf dat WordPress onderhoud aanbiedt. Hoe lang is het bedrijf actief? Hebben ze ervaring met websites vergelijkbaar met de jouwe? Een partij met een bewezen staat van dienst geeft vertrouwen en zekerheid.
 2. Transparantie in prijzen
  Kies voor een bedrijf dat duidelijk en transparant is over hun prijzen voor het onderhoud van je WordPress website. Vermijd verborgen kosten door vantevoren te vragen naar alle kosten die aan hun diensten verbonden zijn.
 3. Goede klantbeoordelingen
  Klantbeoordelingen kunnen veel zeggen over de kwaliteit van de dienstverlening. Zoek naar beoordelingen op onafhankelijke platforms en let op wat klanten zeggen over aspecten zoals betrouwbaarheid, klantenservice en de resultaten van het onderhoud.
 4. Duidelijke communicatie
  Goede communicatie is essentieel in iedere samenwerking. Zorg ervoor dat de partij waarmee je in zee gaat duidelijk en regelmatig communiceert. Dit omvat updates over het onderhoud van je site, maar ook de bereikbaarheid bij vragen of problemen.
 5. Aanvullende diensten
  Sommige partijen bieden naast onderhoud ook andere diensten aan, zoals SEO en SEA.
 6. Persoonlijke aanpak
  Elk bedrijf is uniek en heeft zijn eigen specifieke behoeften. Zoek naar een partij die bereid is om je individuele wensen te begrijpen en daarop in te spelen.

WordPress onderhoudskosten: Een onmisbare investering voor je website

Door de bovenstaande factoren te negeren, riskeer je niet alleen de functionaliteit van je website, maar ook de reputatie en betrouwbaarheid van je bedrijf. De onderhoudskosten van WordPress zijn dus geen onnodige uitgave; het is een investering in de betrouwbaarheid, veiligheid en het succes van je online aanwezigheid.

Onder de streep kost een slecht onderhouden website altijd meer, zowel in termen van directe kosten als gemiste kansen. Investeer dus in het onderhouden van je WordPress website.