Het beheer van je website uitbesteden

Het onderhouden en beheren van een website kan veel tijd en aandacht vergen, en helaas schiet dit er bij veel ondernemers bij in. Het gevolg? Een website die achterloopt op zowel beveiliging als actualiteit. Daarom kijken we vandaag naar het uitbesteden van het beheer van je website. Of je nu een klein bedrijf runt of aan het hoofd staat van een grote organisatie; deze blogpost biedt waardevolle inzichten en praktische tips waarmee je de juiste partner vindt voor het beheren van je website.

Waarom website beheer uitbesteden?

Ik noemde het hierboven al: het beheren van een website kan een complexe en tijdrovende taak zijn. Door het beheer uit te besteden kun jij je focussen op de kernactiviteiten van je bedrijf, terwijl experts zorgen voor een soepele, veilige en effectieve online aanwezigheid.

Je website blijft up-to-date, functioneel en optimaal presteren zonder dat je er omkijken naar hebt.

Uitbesteden van het beheer van je website: de kosten

Als je je WordPress website laat onderhouden, is het belangrijk om te begrijpen waar je precies voor betaalt. Over het algemeen liggen de gemiddelde maandelijkse onderhoudskosten voor een WordPress website tussen de €30,- en €100,-

In principe kun je ervan uitgaan dat hoe minder je betaalt, hoe minder je kunt verwachten. Een lager tarief kan basisonderhoud omvatten, zoals updates en eenvoudige beveiligingschecks. Als je bereid bent meer te investeren, kun je rekenen op uitgebreidere diensten. Deze kunnen variëren van geavanceerde beveiliging tot regelmatige back-ups en van SEO-optimalisatie tot on-page verbeteringen.

Meer weten? Lees dan WordPress onderhoudskosten: Deze prijzen kun je verwachten

Het uitbesteden van website beheer aan de juiste partij

Voordat je de belangrijke stap zet om het beheer van je website uit te besteden, is het essentieel om de juiste partner te kiezen die aansluit bij jouw unieke behoeften. Hier zijn enkele tips die je kunnen helpen bij het selecteren van een betrouwbare en efficiënte partij:

Bekijk het portfolio

Een sterk portfolio is een teken van kwaliteit en ervaring. Kijk naar eerdere projecten om een gevoel te krijgen van stijl en kwaliteit. Als een bureau succesvolle websites heeft gemaakt voor bedrijven in jouw sector, is dat natuurlijk een goed teken.

Bespreek je doelen

Een goed bureau zal de tijd nemen om je bedrijfsdoelen te begrijpen en de aanpak daarop afstemmen.

Vraag naar ondersteuning en service

Goede klantenservice is essentieel. Informeer naar het niveau van ondersteuning dat een bureua biedt, zoals reactietijden en beschikbaarheid buiten kantooruren.

Beveiligingsmaatregelen

Vraag naar de ervaring met websitebeveiliging. Een bureau dat op de hoogte is van de laatste beveiligingstrends kan je website beter beschermen tegen bedreigingen.

Bekijk reviews van klanten

Klantbeoordelingen kunnen inzicht geven in de kwaliteit en klantenservice. Zoek naar reviews of vraag het bureau naar referenties.

Flexibiliteit

Kies een bureau dat flexibel is in hun aanpak en bereid is zich aan te passen aan jouw behoeften. Dit is vooral belangrijk als je bedrijf groeit of evolueert.

Prijs-kwaliteitverhouding

Kijk niet alleen naar de prijs, maar ook naar wat je voor die prijs krijgt. Het goedkoopste bureau is niet altijd de beste keuze als het gaat om kwaliteit en betrouwbaarheid.

Website beheer bij Visia Media

Bij het uitbesteden van het beheer van je website is het belangrijk om te begrijpen dat niet elke partij hetzelfde te bieden heeft. In het volgende deel gaan we dieper in op onze aanpak, en laten we zien wat je kunt verwachten als je kiest voor Visia Media voor het beheren van jouw website:

Onderhoud

We voeren regelmatig updates uit aan zowel je website als de server waarop deze draait. Dit omvat het bijwerken van het CMS, plugins en thema’s om veiligheidsrisico’s te verminderen en nieuwe functionaliteiten toe te voegen.

Bovendien monitoren we continu de prestaties van je site, zodat deze snel en responsief blijft. Dit is essentieel, want een trage website kan klanten wegjagen. We zorgen ervoor dat je site altijd klaar is voor bezoekers en zoekmachines.

Door regelmatige updates en monitoring van je website, zorgen we ervoor dat jouw digitale aanwezigheid sterk en competitief blijft.

Optimalisatie van je website

Een website die geoptimaliseerd is voor zowel gebruikers als zoekmachines is essentieel voor online succes. Dit onderdeel omvat SEO-optimalisatie om de zichtbaarheid in zoekmachines te verhogen, alsook het verbeteren van de gebruikerservaring door het optimaliseren van landingspagina’s en navigatie. Hierdoor zorgen we niet alleen voor een hogere ranking in zoekmachines, maar verbeteren we ook de betrokkenheid van je doelgroep en conversieratio’s.

Lees ook: Je website volledig optimaliseren in 2023

Een geoptimaliseerde website zorgt voor betere gebruikerservaring en hogere conversies.

Technisch beheer

Technisch beheer gaat verder dan het operationeel houden van de website; het gaat om het optimaliseren van het gehele technische fundament.

We zorgen ervoor dat alle technische aspecten van je website – van server tot code – efficiënt en effectief functioneren. Dit omvat laadtijd optimalisatie, responsiveness en technische SEO.

Beveiliging van je website

De beveiliging van je website is belangrijker dan ooit. We implementeren geavanceerde beveiligingsmaatregelen om je website en gegevens te beschermen tegen aanvallen en datalekken.

Dit omvat regelmatige beveiligingsaudits, het toepassen van de nieuwste beveiligingsupdates en het continu monitoren van de website.

Ook interessant: Je WordPress website beveiligen

Backups

Het regelmatig maken van backups is een cruciaal onderdeel van websitebeheer. We zorgen voor betrouwbare en regelmatige backups van je website. Dit biedt een vangnet voor het geval er iets misgaat, zoals een servercrash of een beveiligingslek.

Onze backups zorgen ervoor dat je websitegegevens altijd veilig zijn en snel hersteld kunnen worden, wat cruciaal is voor de continuïteit van je bedrijf.

Support

Bij Visia begrijpen we dat een goede klantenservice cruciaal is voor een succesvolle website. Daarom bieden we uitstekende support voor al onze klanten. Wij zijn altijd bereikbaar om je te helpen met eventuele vragen of problemen.

Of het nu gaat om een technische kwestie, een update of gewoon een vraag over je website, wij staan voor je klaar.

Contentbeheer

Content is de ruggengraat van elke succesvolle website. Een website met relevante, up-to-date en boeiende content trekt niet alleen meer bezoekers aan, maar verbetert ook de SEO-prestaties.

Dit aspect omvat het plannen, creëren, beheren en updaten van content om ervoor te zorgen dat deze fris, relevant en aantrekkelijk blijft. Of het nu gaat om blogposts, productbeschrijvingen of informatieve artikelen, we werken nauw met je samen om ervoor te zorgen dat de content aansluit bij je merkidentiteit en je doelgroep aanspreekt.

Een dynamische en up-to-date contentstrategie is cruciaal voor het succes van je website.

Het uitbesteden van het beheer van je website is een slimme investering

Met de juiste partner aan je zijde kun je rekenen op een website die niet alleen functioneel en veilig is, maar ook dynamisch en afgestemd op jouw bedrijfsdoelen. Dit biedt je de vrijheid om je te concentreren op wat je het beste doet – je bedrijf laten groeien – zonder je zorgen te maken over je online aanwezigheid.